Jesienne brownie

Pyszny i prosty deser. Rodzina będzie zachwycona!

Jesienne brownie
Jesienne brownie123/RF PICSEL123RF/PICSEL

Sposób przygotowania:

1. Do czystego i suchego naczynia miksującego urządzenia Thermomix® włóż czekoladę i rozdrobnij (4 s/obroty 8).

2. Dodaj cukier, cukier trzcinowy, syrop z agawy, margarynę i cukier wanilinowy i podgrzej (6 min/50°C/obroty 2). Powstałą masę czekoladową pozostaw do ostudzenia w naczyniu miksującym na ok. 5 minut.

3. Rozgrzej piekarnik do temp. 180°C. Dno formy do pieczenia o wymiarach 25 x 25 cm wyłóż papierem do pieczenia, brzegi posmaruj margaryną i odstaw.

4. Do naczynia miksującego wsyp mąkę tortową, dodaj proszek jajeczny, proszek do pieczenia, kakao, cynamon, kardamon i mleko ryżowe, wymieszaj (20 s/obroty 4). Zawartość naczynia miksującego przelej do przygotowanej wcześniej formy, piecz ok. 35 min (w temp. 180°C).

5. Upieczone ciasto odstaw do ostudzenia, następnie wyciągnij z formy, pokrój na kwadraty (5 x 5 cm), oprósz cukrem pudrem.

6. Ciasto podawaj po ostudzeniu, pokrojone na kawałki.

Zmysłowe smaki: Makrela w aromatycznym sosie pomidorowymInteria.tv
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas