Jesienne brownie

Jesienne brownie
Jesienne brownie123/RF PICSEL123RF/PICSEL

Składniki

  • 150 g gorzkiej czekolady (o zawartości 70% kakao), wegańskiej, pokrojonej na kawałki
  • 70 g cukru
  • 100 g cukru trzcinowego
  • 100 g syropu z agawy
  • 200 g margaryny wegańskiej, miękkiej, pokrojonej na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
  • 4 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 200 g mąki tortowej
  • 2 czubate łyżeczki wegańskiego proszku jajecznego
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 30 g gorzkiego kakao
  • ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • ½ łyżeczki kardamonu, mielonego
  • 140 g mleka ryżowego lub mleka sojowego
  • cukier puder, do oprószenia ciasta (opcjonalnie)
Zmysłowe smaki: Makrela w aromatycznym sosie pomidorowymINTERIA.TVInteria.tv
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?