Jeż mięsno-serowy - hit karnawału!
Mięsny jeż to już przeszłość! W tym karnawale królował będzie jeż mięsno-serowy!

Składniki:
- kromka pieczywa tostowego
- pół cebuli
- po 100 g białych i różowych winogron
- 120 g pomidorków koktajlowych
- 200 g mieszanego mięsa mielonego
- żółtko
- curry
- sól
- pieprz
- 2-3 łyżki oleju
- 160 g sera żółtego
- 120 g korniszonów
- Ok. 60 wykałaczek 1 ananas
Przygotowanie:
Mięso wyrobić z namoczoną i odciśniętą kromką pieczywa tostowego, pokrojoną drobno cebulką i żółtkiem na gładka masę. Doprawić curry, solą i pieprzem. Uformować 30 małych kuleczek i smażyć je porcjami na rozgrzanym oleju. Osączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym. Ser pokroić w kostkę i nadziewać na wykałaczki razem z winogronami. Kulki mięsne nadziewać na wykałaczki razem z korniszonami lub pomidorami koktajlowymi. Tak przygotowane koreczki wbijać w ananasa.