Jogurt z wodą różaną

Przepis Sary La Fountain. Składniki na 4-5 porcji.

Jogurt z wodą różaną
Jogurt z wodą różanąmateriały prasowe

W rondelku wymieszaj wszystkie składniki na syrop. Gotuj, aż zgęstnieje do konsystencji syropu.

Wyskrob nasiona z laski wanilii i dodaj do jogurtu. Dodaj cukier i mascarpone, wymieszaj. Rozetnij granaty i wybierz z niego nasiona. Figi pokrój w plasterki. Posiekaj pistacje.

Jogurt rozdziel do salaterek, nałóż owoce, posyp pistacjami i polej syropem.

Przepis autorstwa Sary La Fountain. Sarę możesz oglądać w serii "Antypody smaków" w poniedziałki o godz. 21:00 i 21:30 na kanale Nat Geo People.

Sos barbecue - idealna propozycja do dań BBQInteria Kulinaria
INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas