Jogurtowa pierś na sałatce

Szybkie do przygotowanie danie, które zachwyci miłośników drobiu. Orientalnego smaku doda mu marynata z jogurtu naturalnego z dodatkiem curry. Palce lizać!

Jogurtowa pierś na sałatce
Jogurtowa pierś na sałatce123RF/PICSEL

Sposób przygotowania:

1. Opłukane mięso pokrój w plastry. Jogurt dopraw solą, pieprzem, trzema ząbkami czosnku, sokiem z cytryny i curry. Włóż piersi, odstaw na ok. dwie godziny. Wyjmij, osusz. Usmaż na patelni grillowej na rumiano. 

2. Kuskus przygotuj wg przepisu. Posiekaj pomidorki, papryki i czerwoną cebulę. Połącz z kaszą kuskus. Skrop oliwą i sokiem z cytryny. Dopraw solą, pieprzem, ząbkiem czosnku i natką. Posyp fetą. Podaj z mięsem. 

Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas