Jogurtowa pierś na sałatce
Szybkie do przygotowanie danie, które zachwyci miłośników drobiu. Orientalnego smaku doda mu marynata z jogurtu naturalnego z dodatkiem curry. Palce lizać!

Składniki
- 40 dag piersi kurczaka
- curry
- 150 ml jogurtu
- 4 ząbki czosnku
- 3/4 szkl. perłowego kuskusu
- sól
- 15 dag pomidorków
- oliwa
- pieprz
- 2 papryki
- cebula
- 1 cytryna
- natka
- 10 dag fety
4 porcji
Sposób przygotowania:
1. Opłukane mięso pokrój w plastry. Jogurt dopraw solą, pieprzem, trzema ząbkami czosnku, sokiem z cytryny i curry. Włóż piersi, odstaw na ok. dwie godziny. Wyjmij, osusz. Usmaż na patelni grillowej na rumiano. 2. Kuskus przygotuj wg przepisu. Posiekaj pomidorki, papryki i czerwoną cebulę. Połącz z kaszą kuskus. Skrop oliwą i sokiem z cytryny. Dopraw solą, pieprzem, ząbkiem czosnku i natką. Posyp fetą. Podaj z mięsem.