Jogurtowy torcik z owocami

Delikatne ciasto, które znika błyskawicznie!

Tort z owocami
Tort z owocami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Herbatniki pokrusz  w malakserze lub tłuczkiem.  Kasię rozpuść w rondelku  z 2 łyżkami wody i wymieszaj  z herbatnikami. 
2. Tortownicę o średnicy 20 cm wyłóż papierem do pieczenia. Do tortownicy przełóż 2/3 masy herbatnikowej i dociśnij łyżką. 
3. Żelatynę zalej kilkoma łyżkami zimnej wody i odstaw. Gdy napęcznieje, podgrzej, aby się rozpuściła, i wymieszaj z jogurtem, cukrem pudrem i cukrem waniliowym. 
4. Masę jogurtową wyłóż  na herbatnikowy spód w tortownicy i posyp resztą masy herbatnikowej. Odstaw do lodówki, by całość stężała. 
5. Galaretkę rozpuść w jednej szklance gorącej wody. Gdy galaretka wystygnie, przełóż  do niej owoce i poczekaj, aż zacznie tężeć. 6. Na torcik wyłóż owoce  z galaretką i odstaw na kilka godzin do lodówki.

Biszkoptowy torcik z kremem i galaretkąInteria Kulinaria
Olivia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas