Reklama

Reklama

Kalafior w chrupiącej panierce

Najlepszy dodatek do wiosennych dań

Składniki:

  • 1 kg kalafiora
  • 3 jajka
  • 3 łyżki mleka
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 2 łyżki masła
  • kilka gałązek natki
  • sól, cukier
  • gałka muszkatołowa

Przygotowanie:

Kalafior podziel na różyczki, umyj. Zagotuj duży rondel wody z dodatkiem mleka, oprósz cukrem, solą i gałką muszkatołową. Do wrzątku włóż kalafior, ugotuj. Odcedź.

Jajka ugotuj na twardo, obierz, pokrój w kostkę. Bułkę tartą zrumień na suchej patelni, masło stop osobno. Natkę posiekaj. Kalafiora ułóż na półmisku, posyp bułką tartą, polej masłem, posyp jajkami i natką.

Reklama


Chwila dla Ciebie
Dowiedz się więcej na temat: przepis | jaja

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy