Kanapeczki z tatarem śledziowym

Pyszna przekąska.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

- 20 dag śledzi w oleju,
- 1 czerwona papryka,
- 1 cebula,
- 1 cytryna,
- 1 pęczek szczypioru,
- 1 zielony ogórek,
- pieprz,
- 1 opakowanie pumpernikla,
- 0,5 kostki miękkiego masła

Przygotowanie:

Chleb posmarować cienko masłem i pokroić w trójkąty . Śledzie dokładnie odsączyć z oleju i pokroić bardzo drobno, połączyć z drobno pokrojonymi warzywami: papryką, ogórkiem, cebulą, szczypiorem i doprawić. Gotowego tatara układać na chlebie i dekorować.
Czas przygotowania 0,5 h. przepis na 8 porcji.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!