Kanapka-pizza

4 kromki pieczywa tostowego, 8 plasterków salami, 4 plasterki sera, 4 dkg startego sera, 10 dkg gotowanej szynki lub pieczonego mięsa, 4 pomidory, 2 zielone papryki, cebula, 4 dkg masła lub margaryny, sól, pieprz, oregano. Czas przygotowania - ok. 5 min.

Pieczywo ułóż na prostokątnym, żaroodpornym talerzu . Na każdej kromce ułóż po dwa plasterki salami, potem szynkę lub pieczone mięso, pomidora i cebulę pokrojone w talarki. Przypraw i dodaj rozdrobniony czosnek. Ozdób papryką pokrojoną w plastry. Posyp papryką i startym serem. Piecz w kuchence ok. 5 minut. W połowie pieczenia odwróć naczynie o 180 stopni.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas