Kanapka plenerowa

Aktualizacja

Ta kanapka plenerowa jest pyszna, odżywcza i sycąca - zaspokoi głód na długo. Pełna zdrowych warzyw i ulubionych dodatków kanapka, którą weźmiesz z sobą do szkoły, pracy lub na weekendowy wypad. Kanapka plenerowa to coś, co warto mieć ją zawsze pod ręką!

Kanapki z pożywnym, bogatym wnętrzem sprawdzą się w podróży
Kanapki z pożywnym, bogatym wnętrzem sprawdzą się w podróży 123RF/PICSEL

Kanapka plenerowa - przygotowanie

Cebulę przysmaż na oleju. Dodaj czosnek oraz pokrojone pomidory. Duś chwilę, później dodaj mięso i znów podsmaż. Ostudź i przypraw do smaku.

Wbij jajko, dodaj bułkę tartą, całość wymieszaj i uformuj klopsiki. Smaż.

Bułki przekrój i posmaruj masłem. Włóż do środka pokrojone warzywa, ulubione dodatki, klopsiki i opcjonalnie ser żółty. Możesz zapiec bułki, wtedy ser się stopi, a bułki nabiorą chrupkości.

Smacznego!

Sprawdź też inne śniadaniowe przepisy:

Zobacz również:

"Ewa gotuje": Indyk jak burger z batatemPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas