Kanapka z tuńczykiem

W sam raz na śniadanie!

Składniki

  • 20 dag tuńczyka z puszki
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • 5 dag masła
  • sól
  • 2 jajka
  • ogórek kiszony
  • łyżka majonezu
  • pieprz
  • 8 kromek chleba tostowego
  • główka sałaty
  • 2 pomidory
  • świeży ogórek
  • świeżo zmielony pieprz
  • łyżka oliwy

Sposób przygotowania

1. Do moździerza lub blendera włóż natkę pietruszki, przeciśnięty przez praskę czosnek, miękkie masło i sól. Całość rozdrobnij i schłodź. Jajka ugotuj na twardo. Tuńczyka osącz z zalewy i przełóż do miski. Dodaj posiekane drobno jajko, obranego ogórka kiszonego, majonez i pieprz (możesz całość zmiksować). 

2. Chleb tostowy ułóż na patelni grillowej lub grillu elektrycznym i podpiecz. Ciepłe pieczywo posmaruj masłem czosnkowym, wyłóż sałatą, plastrami pomidora i świeżego ogórka oraz tuńczykiem z dodatkami. Przykryj warzywami i złóż kanapkę. Całość posyp świeżo zmielonym pieprzem i skrop oliwą.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje