Kanapka z tuńczykiem

W sam raz na śniadanie!

Kanapka z tuńczykiem
Kanapka z tuńczykiem123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Do moździerza lub blendera włóż natkę pietruszki, przeciśnięty przez praskę czosnek, miękkie masło i sól. Całość rozdrobnij i schłodź. Jajka ugotuj na twardo. Tuńczyka osącz z zalewy i przełóż do miski. Dodaj posiekane drobno jajko, obranego ogórka kiszonego, majonez i pieprz (możesz całość zmiksować). 

2. Chleb tostowy ułóż na patelni grillowej lub grillu elektrycznym i podpiecz. Ciepłe pieczywo posmaruj masłem czosnkowym, wyłóż sałatą, plastrami pomidora i świeżego ogórka oraz tuńczykiem z dodatkami. Przykryj warzywami i złóż kanapkę. Całość posyp świeżo zmielonym pieprzem i skrop oliwą.

Jak zrobić sałatkę z tuńczykiem?Interia Kulinaria
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas