Składniki na 4 porcje: - 50 g orzeszków piniowych, - 250 g pomidorów, - 50 suszonych pomidorów marynowanych w oliwie, - mała cebula, - 1 ząbek czosnku, - papryczka chili, - 30 kaparków, - pół pęczka pietruszki, - 250 g Creme-fraîche, - łyżeczka suszonego oregano, - sól, pieprz 16 kromek pieczywa tostowego Przygotowanie: Orzeszki piniowe uprażyć na patelni bez tłuszczu, odstawić do ostudzenia. Pomidory poćwiartować, wyrzucić nasiona, miąższ pokroić w kostkę. Pomidory z oliwy osączyć i również pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Chilli wypestkować i drobno pokroić. Pietruszkę drobno posiekać. Kapary osączyć. Wszystkie składniki zmieszać z Creme-fraîche, doprawić solą i pieprzem. Tosty opiec i wycinać z nich duchy za pomocą foremki. Połowę kromek posmarować przygotowaną masą i przykrywać pozostałymi kromkami. Natychmiast podawać.