Kanapki – koty
Przygotowanie 20 min. Porcja 210 kcal. Przepis na 2-4 porcje.

Składniki
- 4 kromki chlebka razowego
- masło
- 4 plastry sera topionego z szynką, może też być inny
- pęczek drobnego szczypiorku
- kilka pomidorków koktajlowych
- kilka oliwek zielonych i czarnych
- parówki (najlepiej delikatne cielęce)
- mała marchew
- liście sałaty do dekoracji
1. Kromki smaruję cienko masłem, układam na nich plastry sera. Z połówek oliwek, kawałków marchwi, pomidorków, szczypioru oraz krążków parówek robię dekoracyjne kocie pyszczki. 2. Resztę parówek tnę wzdłuż na pół – będą nogami kotów. Układam też na talerzu ogródek z sałaty, pomidorki-piłki i płotek ze szczypioru.
Na słodkie śniadanie można zrobić, np. z plastra białego sera, pyszczek owcy, z dżemu, rodzynek, orzechów laskowych jej nos, oczy, buzię, z półplastrów jabłka – uszy.