Kanapkowe szaszłyki z mozzarellą i śliwkami kalifornijskimi

Powrót dzieci do szkoły to dla rodziców liczne wyzwania, także te kulinarne. Nie jeden rodzić głowi się, co zapakować swoim pociechom do szkolnej śniadaniówki, która przecież wcale nie musi być nudna.

Szaszłyki
Szaszłykimateriały prasowe

Sposób przygotowania

Serek kanapkowy wymieszaj z posiekanymi śliwkami i odrobiną posiekanej mięty, tak przygotowaną pastą posmaruj kromki pieczywa, składając je w kanapki. Kanapki pokrój na mniejsze części: kwadraty, prostokąty, trójkąty. Na patyczki szaszłykowe nadziewaj kanapeczki, śliwki kalifornijskie, mozzarellę, świeże listki mięty i winogrona.

Kolorowy deser dla dzieciInteria Kulinaria
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas