Kapusta z patelni

Proste i smaczne danie.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

Składniki:

  • 850 ml kapusty kiszonej
  • Cebula
  • 1 łyżka oleju
  • 500 g metki wieprzowej
  • 1 łyżeczka suszonego majeranku
  • 1-2 łyżeczki chili
  • 1 listek laurowy
  • 1 łyżeczka bulionu
  • Zielona cebulka
  • Pieprz
  • 150 g śmietany

 Przygotowanie:

Cebulą pokroić w kostkę. Olej rozgrzać na patelni, przesmażyć metkę, dodać majeranek i cebulę. Oprószyć chili. Dodać osączoną kapustę, listek laurowy, 200 ml wody i bulion. Trzymać na ogniu 8-10 minut bez przykrycia. Posypać posiekaną cebulką i pieprzem. Do tego podawać śmietanę posypaną chili.

Więcej przepisów z kapustą:

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas