Karkówka z grilla

Aktualizacja

Karkówka z grilla to jedno z najczęstszych grillowanych dań. Ta z miodem i musztardą skradnie serca miłośników tego mięsa! Karkówka może być podawana na wiele sposobów, ale ten przepis sprawi, że będzie karkówka z grilla soczysta i sama rozpłynie się w ustach.

Karkówka z grilla z dodatkiem miody i musztardy to połączenie niemal idealne!
Karkówka z grilla z dodatkiem miody i musztardy to połączenie niemal idealne! 123RF/PICSEL

Karkówka z grilla - przygotowanie

1. Karkówkę umyj i osusz. Pokrój w 1-2 cm plastry i rozbij tłuczkiem z obydwu stron.

2. Posyp solą i pieprzem. Natnij na głębokość ok. 1 centymetra, a następnie naszpikuj cienkimi plasterkami obranego czosnku.

3. Igiełki z połowy rozmarynu dokładnie posiekaj. Dodaj do nich miód, musztardę, paprykę słodką i ostrą, olej oraz zielony pieprz. Natrzyj mięso ze wszystkich stron powstałą marynatą.

4. Mięso kładź na rozgrzany ruszt i grilluj z obydwu stron, aż karkówka nabierze odpowiedniego koloru. 

Sprawdź też inne nasze przepisy:

"Ewa gotuje": Krem z kiszonych ogórkówPolsat
INTERIA.PL
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas