Karol Okrasa połączył truskawki z "dziwnym" składnikiem. Kontrowersyjnie?

Natalia Jabłońska

Natalia Jabłońska

Czy z połączenia ryby i truskawek może powstać doskonałe danie?
Czy z połączenia ryby i truskawek może powstać doskonałe danie? TATSIANA KHVAINATSKAYA123RF/PICSEL

Pstrąg z salsą truskawkową wedle przepisu Karola Okrasy - składniki

  • pstrąg łososiowy filet bez ości - 160 g,
  • truskawki - 150 g,
  • pół cebuli czerwonej,
  • 1 łyżeczka musztardy francuskiej,
  • pół łyżeczki miodu,
  • 1 limonka,
  • 2 cm imbiru,
  • tymianek świeży,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 2 łyżki masła,
  • sól i pieprz,
  • olej.

Pstrąg z salsą truskawkową wedle przepisu Karola Okrasy

Polskie truskawki są słodkie i bardzo aromatyczne
Polskie truskawki są słodkie i bardzo aromatyczne123RF/PICSEL
"Ewa gotuje": Steki wieprzowe z grillaPolsat