Ryba o soczystym mięsie bez mulistego posmaku. Wspiera serce i regenerację mięśni

Lin w śmietanie
Lin w śmietanieKosc/AGENCJA WSCHOD/REPORTEREast News

Czy lin to jest dobra ryba?

Użyj tych ziół, a ryba będzie smakować niebiańsko
Chociaż lin nie jest pozbawiony ości, nie powinien zniechęcać123RF/PICSEL

Jakie właściwości ma lin?

Czy ryba lin ma dużo ości?

Zobacz również:

    Ile kosztuje 1 kg lina?

    Jak przyrządzić rybę lin?

    • Filety lub całe ryby opłucz, osusz, posyp solą i świeżo mielonym pieprzem.
    • Obsmaż na maśle na złoty kolor, a następnie przełóż do naczynia żaroodpornego.
    • Przygotuj sos z gęstej śmietany 30 proc., świeżego tymianku, przeciśniętego czosnku i odrobiny pieprzu cytrynowego.
    • Zalej rybę sosem i zapiekaj w 180°C przez 15 minut, aż smaki się połączą.
    • Skrop mięso sokiem z cytryny, natrzyj mieszanką rozmarynu, tymianku i czosnku.
    • Smaż na średnim ogniu po 3-4 minuty z każdej strony, aż skórka stanie się chrupiąca i złocista.
    • Podawaj z plasterkami cytryny i garścią świeżych ziół, np. natki pietruszki.
    • Zblenduj mięso lina z bułką tartą, jajkiem i posiekaną natką pietruszki.
    • Uformuj małe kulki i gotuj w lekkim bulionie rybnym, aż wypłyną na powierzchnię.
    • Serwuj w aromatycznej zupie rybnej lub z kremowym sosem koperkowym.

    Zobacz również:

    Justyna Szyc-Nagłowska o terapii: Siła grupy jest ogromnaINTERIA.PL