Karp w wykwintnym sosie

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Udostępnij
Karp wigilijny
Karp wigilijny123RF/PICSEL

Składniki

  • 1 kg filetu z karpia
  • sól, pieprz
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżeczka suszonego tymianku
  • sok z całej cytryny
  • mąka pszenna do panierowania
  • olej do smażenia

- sos

  • 400 g rozmrożonych kurek
  • 50 g masła
  • 200 g szalotek
  • 1/2 szklanki białego wytrawnego wina
  • 300 ml śmietanki 30 proc.
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki
4 osób

Sposób przygotowania

Olivia
emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Udostępnij
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Przejdź na