Reklama

Reklama

Kartoflanka

Modna i tania zupa, znana w całym kraju. Zupa ziemniaczana - popularna kartoflanka - pasuje młodym wegetarianom, a jej smak pamiętają starsze pokolenia.

Składniki

  • 4-5 ziemniaków
  • duża marchew
  • cebula
  • pietruszka
  • czosnek
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • liść laurowy

Wyszoruj ziemniaki, pokrój w kostkę. Podobnie postępuj z resztą warzyw. 

Umieść wszystko w wysokim garnku, zalej 1,5 litra zimnej wody, dodaj liść laurowy.

Doprowadź do wrzenia, następnie gotuj na małym ogniu przez kwadrans.

Dopraw solą i pieprzem, podawaj ze świeżą natką pietruszki.

***
Zobacz także:

INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje