Kartoflanka z pulpecikami

Zupa z pulpetami
Zupa z pulpetami123RF/PICSEL

Składniki

- zupa

  • 4 ziemniaki
  • 2 marchewki
  • 1/2 selera
  • 1 mała ostra papryczka
  • 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka oleju
  • 1,2 l bulionu

- pulpety

  • 20 dag mięsa mielonego wołowego
  • 10 dag mięsa mielonego drobiowego
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 1 łyżka majeranku
  • pieprz
5 osób

Sposób przygotowania

Szybka i tania zupa pomidorowaInteria KulinariaInteria Kulinaria
Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?