Kaszka orkiszowa

Kaszka orkiszowa jest naturalną, ekologiczną kaszką dla dzieci. Warto o niej pamiętać przygotowując maluszkowi zbilansowany posiłek.

Orkisz zawiera więcej białka, niż zwyczajna przenica.
Orkisz zawiera więcej białka, niż zwyczajna przenica. 123RF/PICSEL

Szwajcarska firma Holle, specjalizująca się w produkcji ekologicznej i bezpiecznej żywności dla niemowląt i małych dzieci ma tradycję sięgającą 1933r. i dlatego wychowała już  miliony maluchów na całym świecie. Tym razem marka Holle proponuje wszystkim świeżo upieczonym polskim mamom pyszną Kaszkę Orkiszową BIO Holle dla dzieci.

Bez mleka, bez cukru

Kaszka Orkiszowa BIO Holle to bezmleczna i bezcukrowa kaszka dla dzieci od 4 miesiąca życia przygotowana z orkiszowej mąki razowej z pełnego przemiału ziarna. Kaszka dopasowana jest do potrzeb rozwijającego się układu pokarmowego niemowlęcia i rosnącego młodego organizmu.

Orkisz jest szczególnie polecany w diecie dzieci ze względu na to, że zawiera więcej składników mineralnych i witamin niż jakiekolwiek inne zboże - zawiera cynk, miedź, selen, witaminy A i E oraz wartościowy dla zdrowia kwas linolenowy. Jest też bogatym źródłem błonnika pokarmowego.

Orkisz wykorzystany w kaszce pochodzi z upraw biodynamicznych, czyli z upraw prowadzonych naturalnie, bez ingerowania w przyrodę za pomocą chemii.

Kaszka Orkiszowa BIO Holle.
Kaszka Orkiszowa BIO Holle.materiały prasowe

Kaszka Orkiszowa Bio Holle posiada certyfikat Demeter przyznawany przez niemieckie stowarzyszenie producentów ekologicznych Demeter. Jego normy uznawane są za jedne z najbardziej rygorystycznych na świecie.

Kaszka nie zawiera soli kuchennej, cukrów krystalizowanych, białek mleka, modyfikowanych genetycznie składników, konserwantów, barwników czy środków aromatycznych - zawiera jedynie razową mąkę orkiszową i witaminę B1.

Ma łagodny, przyjemny smak, jest lekkostrawna i niezwykle delikatna. Można podawać ją maluszkom samodzielnie lub z mlekiem.

Może też być dodatkiem do bezmlecznych kaszek owocowo-zbożowych i do dań warzywnych. Można ją również wykorzystać do zagęszczania zup i sosów.

materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas