​Kaszka ryżowa z malinami i jabłkiem

Dzisiaj mogę wam zaproponować kolejną kaszkę. Kaszka nr 7 jest z ryżu lub, jak kto woli, manny ryżowej, z jabłkiem gotowanym na parze i malinami. Pyszna, sycąca, ma piękny kolor i jest słodka, choć niczym nie będziemy jej słodzić. A oprócz tego oczywiście jest też bezglutenowa.

Kasza ryżowa z malinami i jabłkiem
Kasza ryżowa z malinami i jabłkiemBeMam

Co potrzebujemy?

½ miarki mleka modyfikowanego w proszku (jeśli kaszkę robimy na wodzie)

150 - 200 ml wody

1 jabłko

2-3 łyżki mrożonych malin

Jak robimy?

Krok 1: Jabłko obieramy ze skórki, kroimy i wrzucamy albo do garna do gotowania na parze.

Krok 2: Po ugotowaniu jabłka, wysypujemy je do naczynia miksującego, dodajemy maliny, wodę i ryż lub mannę ryżową. Wszystko razem miksujemy na jednolitą, gładką masę.

Krok 3: Po zmiksowaniu kaszkę wykładamy do miseczki i gotowe!

BeMam
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas