Kaszka ryżowa z malinami i jabłkiem
Dzisiaj mogę wam zaproponować kolejną kaszkę. Kaszka nr 7 jest z ryżu lub, jak kto woli, manny ryżowej, z jabłkiem gotowanym na parze i malinami. Pyszna, sycąca, ma piękny kolor i jest słodka, choć niczym nie będziemy jej słodzić. A oprócz tego oczywiście jest też bezglutenowa.
Co potrzebujemy?
½ miarki mleka modyfikowanego w proszku (jeśli kaszkę robimy na wodzie)
150 - 200 ml wody
1 jabłko
2-3 łyżki mrożonych malin
Jak robimy?
Krok 1: Jabłko obieramy ze skórki, kroimy i wrzucamy albo do garna do gotowania na parze.
Krok 2: Po ugotowaniu jabłka, wysypujemy je do naczynia miksującego, dodajemy maliny, wodę i ryż lub mannę ryżową. Wszystko razem miksujemy na jednolitą, gładką masę.
Krok 3: Po zmiksowaniu kaszkę wykładamy do miseczki i gotowe!