Kaszotto z kurczakiem i grzybami
Ugotuj kaszę według przepisu na opakowaniu.
Składniki dla 2 osób:
- 200 g kaszy pęczak
- 1 marchewka
- 10 pieczarek (lub innych świeżych grzybów, np. podgrzybków)
- 1/2 czerwonej papryki
- 1/2 papryczki chili
- 1 cebula
- 200 g piersi kurczaka
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki oliwy
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
Ugotuj kaszę według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzej masło z oliwą i wrzuć pokrojone w cienkie paski marchewkę i paprykę. Dodaj pokrojone pieczarki, a po 5 minutach podzielone na niewielkie cząstki mięso. Duś na niewielkim ogniu przez ok. 5-7 minut. Potem dopraw solą, pieprzem i papryczką chili. Wymieszaj z ugotowaną kaszą i podawaj. Możesz doprawić potrawę ulubionymi ziołami.
Czas przygotowania: ok. 15 minut