Kaszotto z kurczakiem i grzybami

Ugotuj kaszę według przepisu na opakowaniu.

Składniki dla 2 osób:

  • 200 g kaszy pęczak
  • 1 marchewka
  • 10 pieczarek (lub innych świeżych grzybów, np. podgrzybków)
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 papryczki chili
  • 1 cebula
  • 200 g piersi kurczaka
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki oliwy
  • sól i pieprz

Reklama

Sposób przygotowania:

Ugotuj kaszę według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzej masło z oliwą i wrzuć pokrojone w cienkie paski marchewkę i paprykę. Dodaj pokrojone pieczarki, a po 5 minutach podzielone na niewielkie cząstki mięso. Duś na niewielkim ogniu przez ok. 5-7 minut. Potem dopraw solą, pieprzem i papryczką chili. Wymieszaj z ugotowaną kaszą i podawaj. Możesz doprawić potrawę ulubionymi ziołami.

Czas przygotowania: ok. 15 minut

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje