Kaszotto z warzywami

Pyszny, zdrowy i sycący obiad.

Kaszotto z warzywami
Kaszotto z warzywami123RF/PICSEL

Składniki

  • Kasza pęczak 200 g
  • Fasola czerwona - jedna puszka
  • Papryka 1 szt.
  • 1 mały por - biała część
  • 1 duża cebula
  • Pomidory 2 szt.
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • sól i pieprz
  • posiekana natka pietruszki

Sposób przygotowania

Paprykę pokrój na paski, pora na plasterki, pomidory na kawałki, posiekaj cebulę i czosnek.

W dużym garnku rozgrzej olej, zeszklij cebulę i czosnek, dodaj pora oraz paprykę i cukinię, smaż wszystko przez minutę, wsyp kaszę, smaż razem jeszcze przez 2 minuty, często mieszając, wlej 3,5 szklanki wody.

Gotuj, aż kasza wchłonie prawie cały płyn, dodaj opłukaną fasolę i pomidory, przypraw do smaku, wymieszaj, podgrzej przez 2 minuty. Posyp natką.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas