Kiełbaski w piwno-miodowej glazurze
Przedstawiamy przepis na smakowite danie z rusztu w innym, ciekawym wydaniu.

Składniki
- 8 kiełbasek śląskich marki np. Konspol
- 3 ząbki czosnku
- 1 cebula
- 3 szklanki piwa
- 3 łyżki miodu
- przyprawy: 1 liść laurowy, ziele angielskie i pieprz do smaku
Sposób przygotowania
Piwo wlewamy do szklanego naczynia i dokładnie mieszamy z miodem. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojoną w kostkę cebulę. Całość doprawiamy. Kiełbaski nacinamy, kładziemy do marynaty i wstawiamy do lodówki na 4 godziny. Po upływie wskazanego czasu, grillujemy je przez około 10 minut z każdej strony. Jeśli chcemy, by nasze kiełbaski miały jeszcze więcej smaku, posmarujmy je przygotowaną wcześniej marynatą na ostatnim etapie grillowania.