Kiełbaski w piwno-miodowej glazurze

Przedstawiamy przepis na smakowite danie z rusztu w innym, ciekawym wydaniu.

Składniki

  • 8 kiełbasek śląskich marki np. Konspol
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 3 szklanki piwa
  • 3 łyżki miodu
  • przyprawy: 1 liść laurowy, ziele angielskie i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Piwo wlewamy do szklanego naczynia i dokładnie mieszamy z miodem. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojoną w kostkę cebulę. Całość doprawiamy. Kiełbaski nacinamy, kładziemy do marynaty i wstawiamy do lodówki na 4 godziny. Po upływie wskazanego czasu, grillujemy je przez około 10 minut z każdej strony. Jeśli chcemy, by nasze kiełbaski miały jeszcze więcej smaku, posmarujmy je przygotowaną wcześniej marynatą na ostatnim etapie grillowania.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje