Kieszonki z mozzarellą i natką
Idealny pomysł na niedzielny obiad
Sposób przygotowania
1. Natkę opłucz, dobrze osusz, odłóż 2-3 gałązki. Resztę natki drobno posiekaj. Mozzarellę osącz z zalewy. Ser pokrój na 16 cienkich plasterków. Filety z kurczaka umyj, wytrzyj do sucha.
2. Każdy filet rozetnij na 2 płaty. Lekko je rozbij. Posyp solą, pieprzem i włoskimi ziołami. Płaty mięsa przykryj plasterkami szynki. Na połowie każdego kotleta połóż po 2 plasterki sera.
3. Kotlety z serem i szynką posyp natką. Płaty mięsa złóż na pół. Zepnij wykałaczkami. Od odłożonych gałązek natki poodrywaj listki. Ułóż na wierzchu każdego kotleta po kilka listków natki.
4. Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki oleju. Włóż kotlety. Smaż je ok. 10 minut. Często obracaj, aby usmażyły się równomiernie. Podawaj je np. z sałatką ryżową z marchewką i groszkiem.