Kieszonki z pomidorami

Soczyste mięso, pyszne!

Mięso drobiowe
Mięso drobiowe123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Szparagi oczyść, odetnij twarde końce. Pędy ponownie zwiąż w pęczki. Wstaw pionowo (główkami do góry) do wysokiego garnka z posolonym wrzątkiem. Gotuj ok. 10 minut. 

2. Filety opłucz, osusz, każdy głęboko natnij. Posyp solą i pieprzem. Pomidory pokrój na kawałeczki. Ser pokrusz, wymieszaj z pomidorami. Masę przypraw pieprzem oraz oregano. Nacięcia w mięsie napełnij farszem. Zepnij wykałaczkami. 

3. Kotlety smaż na oleju przez 8 minut. Lekko przestudź. Pokrój w plasterki. Podawaj razem ze szparagami.

Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas