Klasyka do jajek. Bez udziwnień i długich godzin w kuchni. To najlepszy sos

Natalia Jabłońska

Natalia Jabłońska

Jak przygotować pyszny sos tatarski?
Jak przygotować pyszny sos tatarski?123RF/PICSEL

Sos tatarski składniki:

  • 250 g majonezu,
  • 1 szalotka lub czerwona cebula,
  • 2 ogórki konserwowe,
  • 5 grzybów marynowanych (opcjonalnie zamiast grzybków 2 łyżki kaparów z zalewy),
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego,
  • 1 łyżka musztardy,
  • ½ łyżki chrzanu tartego,
  • 2 łyżki soku z cytryny.
  • sól,
  • pieprz,
  • natka pietruszki (opcjonalnie).
Sos tatarski
Sos tatarski123RF/PICSEL

Sos tatarski - przepis

Magdalena Sobkowiak-Czarnecka o sile kobiet i wspieraniu sięINTERIA.PL
zdjęcie
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?