Klopsiki

Świetny pomysł na weekendowy obiad.

Najlepiej podawać z sosem pomidorowym
Najlepiej podawać z sosem pomidorowym123RF/PICSEL

Przygotowanie

Bułkę zalej śmietaną. Kiedy dobrze nasiąknie, rozetrzyj ją na gładką masę. Cebulę posiekaj w drobną kostkę i zeszklij na łyżce masła i 2 łyżkach oleju. Połącz z masą.

Dodaj całe mięso, jajko, sól i pieprz. Wyrób gładką masę. Zwilżonymi dłońmi uformuj z masy mięsnej kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Smaż na rumiano na patelni na rozgrzanym oleju z dodatkiem 2 łyżek masła.

Możesz podać je w sosie pomidorowym.

Jak zrobić szwedzkie klopsiki? Prosty przepisInteria Kulinaria
Na Żywo
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas