Kluski na parze jak u babci

Kluski na parze, zwane także pampuchami albo parowańcami, są przysmakiem z dzieciństwa. Warto czasem wrócić do dawnych smaków
Kluski na parze, zwane także pampuchami albo parowańcami, są przysmakiem z dzieciństwa. Warto czasem wrócić do dawnych smaków123RF/PICSEL

Składniki

  • 0,5 kg mąki pszennej
  • 2 całe jajka
  • 1 szklanka mleka 3,2 proc.
  • 20 g świeżych drożdży
  • 2 czubate łyżki masła
  • szczypta soli
  • 4 łyżki cukru + szczypta do rozczynu
  • 20 g truskawek
  • 30 g borówek
  • 2 łyżki frużeliny
"Ewa gotuje": Indyk jak burger z batatemPolsatPolsat
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?