Kluski ziemniaczane z serem
Prezentujemy pomysł na pyszne danie z ziemniaków w wersji bezglutenowej. Koniecznie wypróbuj nasz przepis!
Składniki:
- 1/2 kg ugotowanych ziemniaków,
- łyżka bezglutenowej bułki tartej,
- sól,
- żółtko,
- małe jajko,
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej,
- mąka bezglutenowa,
- ½ szklanki białego sera
Sposób przygotowania:
Ziemniaki zmiksować, dodać jajko, żółtko, sól do smaku, ser, bezglutenową bułkę tartą, mąkę ziemniaczaną i mąkę bezglutenową / jeśli trzeba/. Wszystko wyrobić na jednolitą masę. Z masy można toczyć okrągłe kluseczki i robić palcem wgłębienie w środku. Zagotować wodę, wrzucać na wrzątek, ostrożnie gotować 2 minuty. Podawać polane sosem lub masłem.