Knedel serwetkowy z warzywami

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

Składniki:

  • pół pęczka natki pietruszki
  • pół pęczka estragonu
  • 0,25 l mleka
  • 6 czerstwych bułeczek
  • 4 jajka+ 2 żółtka
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa
  • 300 g mrożonego groszku
  • mała kalarepka
  • pęczek zielonej cebulki
  • 250 g małych pieczarek
  • 1 łyżka oleju
  • 1-2 łyżki mąki
  •  200 g śmietany
  • 2 łyżeczki bulionu instant

 Przygotowanie:

Knedle serwetkowe krok po kroku

Pokrój na plastry
Pokrój na plastryBauer
Gotuj 30 minut
Gotuj 30 minutBauer
Włóż do osolonego wrzątku
Włóż do osolonego wrzątkuBauer
Zawiąż końce
Zawiąż końceBauer
Zawiń ciasno w ściereczkę
Zawiń ciasno w ściereczkęBauer
Ułóż na wilgotnej ściereczce, uformuj wałek
Ułóż na wilgotnej ściereczce, uformuj wałekBauer
Wyrób na gładką masę
Wyrób na gładką masęBauer
Dobrze wymieszaj
Dobrze wymieszajBauer
Dodaj jajka i żółtka, dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Dodaj jajka i żółtka, dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową.Bauer
Do pokrojonych bułek dodaj zioła, wlej ciepłe mleko
Do pokrojonych bułek dodaj zioła, wlej ciepłe mlekoBauer
Gotowe danie
Gotowe danieBauer