Knedle ze śliwkami

Zrób pyszne knedle ze śliwkami. Dzieci je uwielbiają!

Smakują wspaniale
Smakują wspaniale 123RF/PICSEL

Ziemniaki obierz i opłucz. Następnie gotuj w lekko osolonej wodzie przez 20 minut. Odcedź i odstaw do wystudzenia. Zimne ziemniaki zmiel razem z twarogiem w maszynce do mielenia mięsa. Dodaj żółtka, łyżkę masła i mąkę. Wsyp odrobinę soli do smaku. Wyrób gładkie ciasto.

Odrywaj niewielkie porcje ciasta serowo-ziemniaczanego, formuj z nich placuszki. Na każdym połóż śliwkę i mocno zlep brzegi. Uformuj kule. Knedle włóż do posolonej wrzącej wody. Gotuj kilka minut do momentu wypłynięcia. Wyjmij knedle łyżką cedzakową i przełóż na talerz. Na patelni rozgrzej masło, połącz z bułką i polej knedle. 

Szybki i tani placek drożdżowy ze śliwkamiInteria Kulinaria
Na Żywo
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas