Reklama

Reklama

Kociołek z fasolką

Pyszne i sycące danie

Składniki:

  • 300g fasoli jaś
  • 200g kiełbasy
  • 200g ziemniaków
  • Sól, pieprz
  • 4 pomidory
  • Koncentrat pomidorowy (mały słoiczek)
  • 2 cebule

Przygotowanie:

1.Noc wcześniej zamocz fasolę w wodzie.

2.Kiełbasę,  cebulę i pomidory pokroić, przysmażyć na patelni.

3.Ziemniaki pokroić w kostkę.

4.Fasolę włóż do wody, zacznij gotować.

5. Po 30 minutach do fasoli dołóż koncentrat pomidorowy, kiełbasę, cebulę, ziemniaki i pomidory.  Przypraw. Gotuj jeszcze ok. 15 min (aż ziemniaki i fasola będą miękkie).

Reklama

INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy