Kokosowe curry z indykiem

Pyszne i aromatyczne danie na chudym mięsie z indyka zanurzonym w mleku kokosowym z curry to prawdziwa gratka dla miłośników kuchni indyjskiej.

Kokosowe curry z indykiem
Kokosowe curry z indykiem123RF/PICSEL

Sposób przygotowania:

1. Mięso opłucz, pokrój na kawałki. Przesmaż w rondlu na 2 łyżkach oleju. Dodaj posiekane papryczki, różyczki kalafiora, 2 zmiażdżone ząbki czosnku oraz łyżkę pasty curry. Chwilę smaż razem. Podlej wodą. Duś 10 minut. 

2. Wlej mleko kokosowe. Duś całość na małym ogniu kolejne 10 minut. Danie dopraw do smaku sokiem wyciśniętym z limonki, solą, pieprzem i łyżką kurkumy. Podawaj z ziołami.

Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas