Kokosowe curry z indykiem
Pyszne i aromatyczne danie na chudym mięsie z indyka zanurzonym w mleku kokosowym z curry to prawdziwa gratka dla miłośników kuchni indyjskiej.

Składniki
- 40 dag filetu z indyka
- żółta pasta curry
- czosnek
- 20 dag kolorowych papryczek
- 20 dag różyczek kalafiora
- limonka
- 1 puszka mleka kokosowego
- sól
- zioła
- pieprz
- kurkuma
- olej
4 porcji
Sposób przygotowania:
1. Mięso opłucz, pokrój na kawałki. Przesmaż w rondlu na 2 łyżkach oleju. Dodaj posiekane papryczki, różyczki kalafiora, 2 zmiażdżone ząbki czosnku oraz łyżkę pasty curry. Chwilę smaż razem. Podlej wodą. Duś 10 minut. 2. Wlej mleko kokosowe. Duś całość na małym ogniu kolejne 10 minut. Danie dopraw do smaku sokiem wyciśniętym z limonki, solą, pieprzem i łyżką kurkumy. Podawaj z ziołami.