Były przysmakiem w czasach PRL-u. To danie obiadowe zachwyci gości i domowników

Oprac.: InteriaKobieta Redakcja

Żeberka z duszoną kapustą to prawdziwy rarytas
Żeberka z duszoną kapustą to prawdziwy rarytas123RF/PICSEL

Żeberka z kapustą - przysmak czasów PRL-u

Zobacz również:

Jak zrobić idealnie kruche i soczyste żeberka? Ten przepis to hit

Przepis na żeberka duszone z kapustą

Składniki

  • 1 kg żeberek wieprzowych
  • 2 średniej wielkości cebule
  • 2 niewielkie marchewki
  • 700-800 g kiszonej kapusty
  • 2 liście laurowe
  • 3 ziarenka ziela angielskiego
  • 1 łyżeczka mielonego kminku
  • 1 szklanka bulionu warzywnego lub mięsnego
  • 1 łyżka miodu
  • sól i pieprz do smaku
Zdanowicz pomiędzy wersami. Odc. 143: Muniek Staszczyk i Igor KamykINTERIA.PL
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?