Kokosowe tiramisu
Lekkie, delikatne ciasto.

Składniki
- 2/3 szkl. naparu kawy
- 4 łyżki brązowego cukru
- 16 podłużnych biszkoptów
- 4 jajka
- 5 łyżek białego cukru
- po 4 łyżki likieru kokosowego i wiórków kokosowych
- 15 dag mascarpone
- 1 szkl. śmietany kremówki
- 2–3 łyżeczki kakao
Sposób przygotowania
1. Kawę mocno podgrzej, wymieszaj z brązowym cukrem i likierem, wystudź. Na spodzie tortownicy (śr. 18 cm) ułóż 8 biszkoptów. Skrop je połową ponczu i posyp połową wiórków kokosowych. 2. Jajka ubij z białym cukrem. Dodaj do nich mascarpone. Śmietanę ubij, domieszaj do masy serowej. Na biszkopty w formie wyłóż połowę kremu. Przykry go resztą ciastek. Skrop je pozostałym ponczem i posyp resztą kokosa. Wyłóż drugą połowę kremu. Wygładź. Wstaw na noc do lodówki. Oprósz kakao.