Koktajl agrestowy na mleku z orzechów nerkowca

Smaczny i pożywny!

Koktajl agrestowy
Koktajl agrestowymateriały prasowe

Składniki

  • 500 g agrestu
  • 200 g orzechów nerkowca np. Bakalland
  • 4 szklani wody
  • 4 łyżki syropu z agawy

Sposób przygotowania

Orzechy nerkowca zalewamy 2 szklankami  wody i zostawiamy na ok. 5 godzin. Po tym czasie orzechy miksujemy blenderem i przecedzamy przez sitko. Mleko odstawiamy, a do powstałej na sitku masy dodajemy wodę. Wszystko znów przecedzamy i ponownie miksujemy. Czynność dokładnie powtarzamy z każdymi 4 szklankami wody, aż do uzyskania potrzebnej ilości mleka. Agrest myjemy i odcinamy końcówki. Do mleka dodajemy owoce i syrop z agawy, a następnie wszystko dokładnie miksujemy. Gotowy koktajl odstawiamy do wychłodzenia.

INTERIA.PL/materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?