Reklama

Reklama

Koktajl witaminowy

Na sklepowych półkach coraz częściej pojawia się jarmuż. To niepozorne warzywo przypominające sałatę jest bogate w witaminy i składniki odżywcze. Jako doskonałe źródło białka, błonnika i składników mineralnych dobrze sprawdzi się w trakcie wrześniowych zmian pogodowych. Chcąc pozbawić go gorzkiego posmaku można umyte liście zamrozić.

Składniki

  • Herbata np. Akbar Pure Ceylon
  • Garść jarmużu
  • 1 łodyga selera naciowego
  • 1 banan

Sposób przygotowania

Jarmuż i seler naciowy dokładnie myjemy. Herbatę parzymy i przelewamy do blendera. Dodajemy warzywa i banana. Wszystko razem blendujemy.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje