Kolacja królewska

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

Panierowany filet z  kurczaka z sosem miętowo kremowym, bobem i sałatą

  • 300 g mrożonego bobu
  • sól
  • 800 g ziemniaków
  • 2 łyżki masła
  • 7 łyżek mąki
  • 225 ml bulionu
  • 125 ml mleka
  • pieprz
  • 6 gałązek mięty
  • 2 szalotki
  • 6 łyżek bułki tartej
  • 1 jajko
  • 4 filety z kurczaka
  • 4 łyżki sklarowanego masła
  • sałata

Zapiekany turbot w sosie z homara

 
 123RF/PICSEL
  • po 4 łodyżki pietruszki i koperku
  • pół pęczka kolendry
  • kromka białego pieczywa
  • 80 g miękkiego masła
  • 1-2 łyżeczki soku z cytryny
  • pół łyżeczki musztardy
  • sól, pieprz
  • czerwony pieprz
  • 4 kawałki turbota
  • 2 szalotki
  • 25 g pasty homarowej
  • 50 g śmietany kremówki
  • 150 ml mleka

Marynowane truskawki ze śmietaną

 
 123RF/PICSEL
  • 1 kg truskawek
  • 2-3 łyżeczki cukru
  • 4 łyżeczki likieru pomarańczowego
  • 100 g śmietany kremówki
  • Opakowanie cukru waniliowego
  • Melisa i herbatniki do dekoracji
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?