Kołacz z kruszonką

Ciasto z kruszonką
Ciasto z kruszonką123RF/PICSEL

Składniki

  • 2 i 1/2 szkl. mąki
  • 1/2 szkl. cukru
  • 2 roztrzepane jajka
  • po 1/2 szkl. stopionego masła i ciepłego mleka
  • 5 dag drożdży
  • sól

- masa

  • 30 dag mielonego twarogu
  • 1/2 szkl. cukru l 1/3 kostki masła
  • 1 jajko l 2 łyżki budyniu waniliowego
  • 2 łyżki likieru kokosowego
  • 60 dag porzeczek

- kruszonka

  • po 1/2 szkl. zmielonych wiórków kokosowych i cukru
  • 3–4 łyżki mąki
  • 1/2 kostki zimnego masła

Sposób przygotowania

Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?