Kolorowa sałatka
Wakacje i lato dają nam mnóstwo możliwości kulinarnych, świeże warzywa i owoce w letniej sałatce smakują wyśmienicie.
Składniki:
● 2 plastry sera żółtego
● 3 łyżki kukurydzy konserwowej
● 1/4 czerwonej papryki
● 1/2 jabłka
● 2 plastry szynki
● szczypiorek
● 1 łyżka jogurtu
● 1 łyżka majonezu
● 1/2 łyżki ketchupu.
Sposób przygotowania:
1. Kukurydzę konserwową odsącz na sitku. Paprykę i jabłko umyj, obierz, oczyść z pestek, ponownie opłucz, a następnie pokrój w drobną kostkę.
2. Ser żółty i szynkę pokrój w niewielką kosteczkę. Kilka gałązek szczypiorku umyj pod bieżącą wodą i posiekaj.
3. Do kubeczka wlej jogurt naturalny, majonez i ketchup, a następnie wymieszaj, by powstał jednolity sos.
4. Wszystkie składniki sałatki włóż do miseczki, polej sosem i starannie wymieszaj.