Kolorowa sałatka z kapusty
Pożywna sałatka z piersią z indyka.

Składniki na 4 porcje:
- główka kapusty szpiczastej, - cebula, - ząbek czosnku, - słoik marynowanej pieczonej papryki, - 4 łyżki octu, - cukier, - sól, pieprz, - oregano, - 5 łyżek oleju, - 500 g piersi z indyka, - 75 g sera owczego, - słodka papryka, - oregano do dekoracji
Przygotowanie:
Kapustę poszatkować. Cebule i czosnek pokroić w drobną kostkę. Paprykę osączyć i pokroić w paseczki. Ocet, cukier,oregano, sól i pieprz wymieszać, dodać 3 łyżki oleju. Kapustę, paprykę i sos wymieszać i odstawić. Mięso pokroić i obsmażyć na 2 łyżkach oleju. Doprawić solą i pieprzem. Sałatkę nakładać na talerze z kawałkami indyka, posypać pokruszonym serem owczym i słodką papryką. Dekorować oregano.