Reklama

Reklama

Kolorowe kanapki z chrupiących bagietek

Znudziły ci się zwykłe kanapki? Wypróbuj tego!

Składniki

  • 1 bagietka fitness
  • 1 bagietka pszenna
  • 1 bagietka orkiszowa
  • 2 jajka L ugotowane na twardo
  • zielona sałata
  • zielony ogórek
  • 3 plastry szynki gotowanej lub tuńczyk z puszki w sosie własnym
  • rukola
  • ser twarożkowy
  • awokado
  • ser typu bryndza
  • kilka rzodkiewek
  • szczypior
  • 1 łyżeczka oleju słonecznikowego
  • sól, pieprz do przyprawienia (opcjonalnie)

Sposób przygotowania z bagietki fitness

1. Ugotuj jajo na twardo, pokrój na plastry.

2. Umyj i osącz sałatę.

3. Usuń pestkę z awokado i pokrój je na plastry, ułóż na bagietce na przemian z jajkiem.

4. Na przekrojonej wzdłuż bagietce ułóż najpierw liście sałaty, a następnie plastry szynki lub kawałki osączonego z sosu tuńczyka, następnie ułóż jajo i ogórka. Przypraw odrobiną soli i pieprzu.

Sposób przygotowania z bagietki pszennej

1. Ugotuj jajo na twardo, pokrój na plastry.

2. Umytą i odsączoną rukolę ułóż na przekrojonej bagietce posmarowanej serkiem twarożkowym.

3. Zielonego ogórka pokrój na nieco grubsze plastry i  ułóż na bagietce, jajko w koszulce, delikatnie ułóż na wierzchu nacinając je tak, aby trochę żółtka się rozlało..

Reklama

4. Całość polej odrobiną oleju słonecznikowego.

Sposób przygotowania z bagietki orkiszowej

1. Przekrojoną bagietkę posmaruj serem typu bryndza.

2. Następnie ułóż pokrojone w plastry rzodkiewki.

3. Całość posyp posiekanym, zielonym szczypiorkiem. Możesz doprawić do smaku odrobiną soli i pieprzu.

 

Smacznego!

INTERIA.PL/materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje