Kolorowe kanapki z chrupiących bagietek
Znudziły ci się zwykłe kanapki? Wypróbuj tego!
Sposób przygotowania z bagietki fitness
1. Ugotuj jajo na twardo, pokrój na plastry.
2. Umyj i osącz sałatę.
3. Usuń pestkę z awokado i pokrój je na plastry, ułóż na bagietce na przemian z jajkiem.
4. Na przekrojonej wzdłuż bagietce ułóż najpierw liście sałaty, a następnie plastry szynki lub kawałki osączonego z sosu tuńczyka, następnie ułóż jajo i ogórka. Przypraw odrobiną soli i pieprzu.
Sposób przygotowania z bagietki pszennej
1. Ugotuj jajo na twardo, pokrój na plastry.
2. Umytą i odsączoną rukolę ułóż na przekrojonej bagietce posmarowanej serkiem twarożkowym.
3. Zielonego ogórka pokrój na nieco grubsze plastry i ułóż na bagietce, jajko w koszulce, delikatnie ułóż na wierzchu nacinając je tak, aby trochę żółtka się rozlało..
4. Całość polej odrobiną oleju słonecznikowego.
Sposób przygotowania z bagietki orkiszowej
1. Przekrojoną bagietkę posmaruj serem typu bryndza.
2. Następnie ułóż pokrojone w plastry rzodkiewki.
3. Całość posyp posiekanym, zielonym szczypiorkiem. Możesz doprawić do smaku odrobiną soli i pieprzu.
Smacznego!