Kolorowe kanapki z warzywami

Ryba podana w tak ładny sposób na pewno skusi każdego!

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Pomidory umyj i pokrój w kostkę (jeśli chcesz, wcześniej możesz je sparzyć i obrać).

2. Ogórek umyj i również pokrój w kostkę.

3. Z makreli usuń skórę, ostrożnie wyjmij ości. Rybę podziel na większe kawałki.

4. Kawałki makreli skrop następnie sokiem z cytryny, po czym ułóż je na kromkach pieczywa posmarowanych czosnkowym masłem. Na rybie rozłóż pokrojone pomidory oraz ogórki.Posyp posiekaną natką pietruszki. Gotowe kanapki oprósz do smaku solą oraz pieprzem. Podaj na talerzu udekorowanym kawałkami cytryny (może być pokrojona w ćwiartki lub plasterki).

Jak zrobić tosty francuskie z serem i szynką?Interia Kulinaria
Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas