Kolorowe szaszłyczki
Bardzo smaczne!

Składniki
- 50 dag mielonego mięsa drobiowego
- po 1 czerwonej, zielonej i żółtej papryce
- 10 dag sera feta
- 1 jajko
- 6 zielonych oliwek nadziewanych papryką
- przyprawy, dodatki
- 2 łyżki bułki tartej
- 1 łyżka pasty paprykowej (ajvaru)
- 3 łyżki oleju
- oregano
- sól, pieprz
Sposób przygotowania
1. Papryki oczyść, potnij w paski. Piecz ok. 10 min w 220 st. (góra i dół). W tym czasie oliwki posiekaj. Wymieszaj je z mię- sem, jajkiem, pokruszoną fetą oraz bułką tartą. Przypraw do smaku solą, pieprzem, oregano i pastą paprykową. Wyrób. 2. Z mięsnej masy uformuj 16 małych kuleczek. Smaż je na rozgrzanym oleju 6-7 minut, obracając. Potem ponabijaj je na 4 długie wykałaczki na przemian z paskami papryki.