Reklama

Reklama

Kolorowe szaszłyczki

Bardzo smaczne!

Składniki

  • 50 dag mielonego mięsa drobiowego
  • po 1 czerwonej, zielonej i żółtej papryce
  • 10 dag sera feta
  • 1 jajko
  • 6 zielonych oliwek nadziewanych papryką

Składniki - przyprawy, dodatki

  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1 łyżka pasty paprykowej (ajvaru)
  • 3 łyżki oleju
  • oregano
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

1. Papryki oczyść, potnij w paski. Piecz ok. 10 min w 220 st. (góra i dół). W tym czasie oliwki posiekaj. Wymieszaj je z mię- sem, jajkiem, pokruszoną fetą oraz bułką tartą. Przypraw do smaku solą, pieprzem, oregano i pastą paprykową. Wyrób. 

2. Z mięsnej masy uformuj 16 małych kuleczek. Smaż je na rozgrzanym oleju 6-7 minut, obracając. Potem ponabijaj je na 4 długie wykałaczki na przemian z paskami papryki. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje