Konkurencja dla jajecznicy i omletu. Danie z jajek wygląda i smakuje obłędnie

Joanna Leśniak

Oprac.: Joanna Leśniak

Aktualizacja
emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Lubię to
like
Super
relevant
770
Udostępnij
Szakszuka to pomysł na niebanalny posiłek
Szakszuka to pomysł na niebanalny posiłek123RF/PICSEL

Czym jest szakszuka?

Jak przygotować pomidory do szakszuki?

Jak zrobić dobrą szakszukę? Przepis, który zawsze się udaje

  • 2-3 pomidory
  • 2 jajka
  • pół łyżki masła
  • 1 ząbek czosnku
  1. Na niewielkiej patelni rozgrzej masło i podsmaż przeciśnięty przez praskę czosnek.
  2. Dorzuć przygotowane według wcześniejszych wskazówek pomidory. Przypraw solą, pieprzem, wybraną papryką oraz oregano.
  3. Wszystkie wymieszaj i smaż na średnik ogniu przez około 4 minuty.
  4. Przy pomocy łyżki zrób dwa wgłębiania w smażących się pomidorach. Wbij jajka.
  5. Przykryj i duś jeszcze przez 3 minuty. Białka powinny być widoczne ścięte.
  6. Przed podaniem na wierzchu potrawy ułóż bazylię lub natkę pietruszki.
emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
319
Super
relevant
202
Hahaha
haha
127
Szok
shock
55
Smutny
sad
38
Zły
angry
29
Lubię to
like
Super
relevant
770
Udostępnij
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Przejdź na