Reklama

Reklama

Kopytka z bobem i pieczarkami

To danie sprawi, że poczujesz smak lata w środku zimy

Składniki

  • 1 op. kopytek (lub włoskich kluseczek gnocchi)
  • czerwona cebula
  • 5-6 dużych pieczarek
  • 1 op. (450 g) mrożonego bobu
  • 1/2 puszki krojonych pomidorów w zalewie (bez skórki)
  • olej
  • sól, pieprz
  • czosnek
  • majeranek lub tymianek do dekoracji

Sposób przygotowania

1. Kopytka wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj według przepisu na opakowaniu. W tym czasie obierz i posiekaj czerwoną cebulę. Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki. Bób wrzuć na osolony wrzątek, gotuj 20 min, wyłuskaj. 

2. Na dużej patelni rozgrzej 1-2 łyżki oleju. Wrzuć cebulę, przesmaż. Dodaj pieczarki. Duś razem kilka minut. Wrzuć rozdrobnione pomidory i bób. Ogrzewaj jeszcze chwilę. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Kopytka rozłóż na talerze. Polej sosem z bobem i pieczarkami. Udekoruj świeżym majerankiem lub tymiankiem.

Reklama

Świat kobiety

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy