Kopytka z bobem i pieczarkami

To danie sprawi, że poczujesz smak lata w środku zimy

Kopytka z pieczarkami
Kopytka z pieczarkami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Kopytka wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj według przepisu na opakowaniu. W tym czasie obierz i posiekaj czerwoną cebulę. Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki. Bób wrzuć na osolony wrzątek, gotuj 20 min, wyłuskaj. 

2. Na dużej patelni rozgrzej 1-2 łyżki oleju. Wrzuć cebulę, przesmaż. Dodaj pieczarki. Duś razem kilka minut. Wrzuć rozdrobnione pomidory i bób. Ogrzewaj jeszcze chwilę. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Kopytka rozłóż na talerze. Polej sosem z bobem i pieczarkami. Udekoruj świeżym majerankiem lub tymiankiem.

Zmysłowe smaki: Letnia sałatka z bobem, fetą i arbuzemInteria.tv
Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas