Korzenna granola ze śliwkami kalifornijskimi

Możesz ją przygotować samodzielnie w domu. To proste!

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjnemateriały prasowe

Sposób przygotowania

Śliwki kalifornijskie, migdały i orzechy włoskie posiekaj na większe kawałki. Kaszę gryczaną podpraż na suchej patelni ok. 5 – 7 minut. Do głębszej misy wrzuć płatki owsiane, kaszę gryczaną, posiekane śliwki kalifornijskie, migdały, orzechy włoskie, dodaj przyprawy, olej kokosowy oraz miód. Całość dokładnie wymieszaj do połączenia składników. Na blasze ułóż papier do pieczenia, wysyp mieszankę, rozłóż równomiernie, piecz w piekarniku nagrzanym do 160 stopni, funkcja termoobieg przez 40 minut. W trakcie pieczenia przemieszaj granolę kilka razy dla lepszego wysuszenia wszystkich składników.

Szybki przepis na pierniczkiInteria Kulinaria
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas