Kostka makowo-jeżynowa

Ciasto z jeżynami
Ciasto z jeżynamiTina

Składniki

- spód

  • 1,5 szkl. pokruszonych biszkoptów
  • 10 dag masła
  • 3 łyżki gotowej masy makowej

- masa

  • 1 szkl. jeżyn
  • 2 opak. śmietanki w proszku typu śnieżka
  • 400 ml mleka
  • 2 galaretki o smaku owoców leśnych
  • 2 łyżki żelatyny
  • 20 dag serka mascarpone
  • 4 łyżki cukru lub 3 łyżki miodu

- dodatki

  • 6 łyżek syropu jeżynowego lub malinowego
  • owoce i mięta do dekoracji

Sposób przygotowania

Przepis na mazurka z kajmakiemInteria KulinariaInteria Kulinaria
Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?